diumenge, 28 de setembre del 2008

Les faltes d'ortografia

Doncs això, que faig una crida per a la millora del nostre català, i per a l'enriquiment i el respecte dins de les variants dialectals, que recordem que sense elles lo nostre català seria una mica més mort.

...Preguem....


Avui estimadíssims compatriotes, vos deixaré ben clar que no escrigueu mai més troç sinò tros.
Esboç sinó esbós, i que pregueu també per l'estruç precoç que porta ous i carn al món.

No tinc ganes de fer el treball d'investigació, perquè sóc una persona que s'ha oblidat de les normes i tan sols les aplica correctament en el grau més aproximat possible a base de recordar-se del que llegeix dels llibres de bon tarannà, i mai dels diaris, que fan una mitja de tres faltes per exemplar si són de pagament i una mitja de 15 si són gratuïts.

Mai més tindreu que, sinò que haureu de, i mai més se us haurà caigut sinò que us haurà caigut una bona informació a les vostres mans.

El pròxim dia explicaré al món que no ho té clar, el què és un verb reflexiu, petits heretges.

1 comentari:

Isaac "Atridas" Serrano ha dit...

a vere vere vere vere...

jo ja saps que intento fer el que bonament puc, però hi ha moltes coses que s'interposen entre la bona ortografia i jo, entre altres, alts anys de vici ^.^

Per altra banda t'animo que prémis el link de dalt a la dreta del teu bloc i el configuris per a que surti en català, entre moltes altres coses que li pots demanar (com que et surti una mini-vista dels blocs que li demanis)

apa siau, vaig a dinar!